Veel gestelde vragen

Hier vind u antwoord op vragen die wij regelmatig krijgen. Mocht uw vraag niet be­antwoord zijn op deze pagina dan kunt u deze vraag stellen via de pagina "contact", hier kunt u al uw vragen stellen.

  • Voor wie is de Mookse Zeilweek bedoeld?

    De Mookse Zeilweek is bedoeld voor jongens en meisjes tussen de 7 en on­geveer 17 jaar, ouder mag natuurlijk ook. De meeste deelnemers wonen in de buurt van de Mookse Plassen, maar het komt ieder jaar voor dat er ook deel­nemers vanuit de andere kant van Ne­derland komen om deel te nemen.

  • Waar is de Mookse Zeilweek?

    Tijdens de Mookse Zeilweek wordt er gevaren op de Mookse Plassen. Het pro­gramma begint en eindigt elke dag bij het clubhuis van de zeeverkenners in Mid­delaar, naast Jachthaven de Driessen. Voor een routebeschrijving kunt u hier klik­ken.

  • Waarom is dit jaar de Mookse Zeilweek niet in de laatste week van de zomervakantie regio zuid?

    De zomer­­vakantie in de omgeving van Nijmegen wijkt af van regio zuid vanwege de vier­daagse. Omdat de meeste deelnemers uit deze regio komen, hebben we de Mookse Zeilweek gepland in de laatste week van de zomer­vakantie in de regio Nijmegen.

  • Wat gebeurd er als de Mookse Zeilweek dit jaar niet door kan gaan?

    Mocht de Zeilweek wegens omstandigheden niet door kunnen gaan, zullen alle ingeschreven deelnemers de optie krijgen om het deelname bedrag terug te krijgen óf om de inschrijving door te zetten naar volgend jaar (Wildcard).

  • Wat is de Vlootschouw?

    De vlootschouw is de feestelijke afsluiting van de Mookse Zeilweek waarbij alle deel­genomen boten (en soms meer) versierd een ereronde maken over de Mookse Plassen. De kinderen nemen zelf de versieringen mee van thuis en zijn soms zeer creatief in een leuk thema. De boot met de orgineelste/­mooiste versiering ontvangt ook een leuke prijs van onze sponsor Restaurant de Loopplank. De vlootschouw is op de vrijdag van de Mookse Zeilweek tussen 15.00u en 16.00u. Wilt u komen kijken dan kan dat langs de oever ter hoogte van de Katerbosseweg in Plasmolen of op de Brug van de Witteweg in Plasmolen.

  • Ik wil graag bij een vriendje/vriendinnetje aan boord, kan dat?

    Op het inschrijfformulier kun je aangeven bij wie je graag aan boord wil zitten. Wij houden hier rekening mee bij het indelen van de boten. Houd er wel rekening mee dat er maximaal 5 kinderen in een boot kunnen en we de verschillende jaar­lagen (eerste, tweede, derde en vierde) ge­schei­den houden. Omdat we de capaciteit van de boten zoveel mogelijk willen benutten proberen we ze zoveel mogelijk te vullen tot 5 kinderen. Kinderen die zich aan­melden met 2 of 3 vriend(inn)en kunnen vaak zonder problemen samen in de boot. Voor groepjes van 4 kinderen is dat wat lastiger omdat de 5e persoon dan al vanaf het begin een beetje buiten de boot valt. Daarom is de kans groot dat groepjes van 4 kinderen gesplitst worden in 2 groepjes van 2, dan zit je toch bij een vriend(in) in de boot en is er geen eenzame vijfde aan boord. Wil je toch met 4 personen in­schrijven dan is het verstandig om een 5e persoon te organiseren of een voorkeur voor 2 tweetallen aan te geven.

  • Ik heb vorig jaar meegedaan. Moet ik nu opnieuw een inschrijf­formulier aanvragen?

    Als je vorig jaar hebt mee gedaan hoef je niet opnieuw een inschrijfkaart aan te vragen, deze sturen wij automatisch naar je op in het voorjaar. Hiervoor gebruiken we het e-mail adres die vorig jaar is ingeleverd. Mocht je in de tussentijds je e-mail hebben gewijzigd, dan raden wij je aan om het formulier opnieuw aan te vragen.

  • Wat leer je in het eerste jaar?

    Tijdens het eerste jaar leer je de basis van het zeilen. Je leert bijv. hoe een boot in elkaar zit, hoe de zeilen gehesen moeten worden, hoe je de zeilen laat zakken en de regels op het water. Daarbij leer je verschillende zeemansknopen en zelfs een beetje roeien. Dit alles resulteert in de basis om vooruit te komen met behulp van de wind. Dit lijkt veel voor 5 dagen, maar je zult zien je hebt het zo door.

  • Ik ben bijna elf jaar, mag ik toch met de reguliere zeilweek meedoen?

    Je mag meedoen mits je hetzelfde kalender jaar nog elf wordt. Ben je nog te jong? Geen nood, ook dit jaar organiseren we de Mookse Zeilweek Junior! Speciaal voor de wat jongere kinderen. Meer informatie hierover kunt u vinden bij Mookze Zeil­week Junior

  • Bij hoeveel deelnemers zit de Mookse Zeil­week vol?

    We hebben in principe ruimte voor 120 deelnemers. (80 regulier, 40 junioren) Als we echter niet zeker weten of we voldoende boten en in­structeurs hiervoor hebben hanteren we een lager maximaal aantal deelnemers. Latere aanmeldingen komen dan op een wachtlijst. Als we dan alsnog voldoende extra boten en in­struc­teurs vinden, of er vallen deel­nemers af, dan plaatsen we de eerst wachtende als eerste. Dit laten we zo snel mogelijk, doch uiterlijk een week voorafgaand aan de Mookse Zeilweek weten.

  • Bestaat de mogelijkheid om in de blokhut te overnachten?

    Nee dit is niet mogelijk. De blokhut is uitsluitend bedoeld om de instructeurs te herbergen en om bij slecht weer te lunchen en theorie instructie te geven. Wel bestaat er de mogelijkheid om samen met je ouders op een camping in de buurt te overnachten. In Plasmolen bevinden zich meerdere kampeer mogelijkheden.

  • Is de Mookse Zeilweek een officiële zeil­school?

    De Mookse Zeilweek is geen officiële zeil­school zoals de zeil­scholen in Friesland. Toch leer je bij ons de belangrijke dingen van het zeilen en zul je aan het einde van het derde jaar op CWO niveau kunnen zeilen. Bijna alle instructeurs zijn leden van waterscouting en geven iedere zaterdag zeilles.

  • Welke diploma's kan ik bij jullie behalen?

    Bij ons krijg je een zeilbrevet. Dit brevet is geen officieel landelijk diploma, en is alleen maar geldig binnen de Mookse Zeilweek. Wij stellen dat het derde jaar gelijk is aan het CWO kielboot 2 diploma. Dit is een landelijk erkend diploma, waarvan wij niet gemachtigd zijn dit af te geven. Wanneer je het derde jaar hebt behaald kun je onder gunstige omstandigheden zelfstandig zei­len.

  • Waarom is het vierde jaar duurder dan de andere jaarlagen?

    Het vierde jaar wijkt iets af van de normale programmering. Dit jaar blijf je 2 maal overnachten. Een keer overnacht je bij de blokhut en de andere keer ergens langs het water. Deze dagen word er voor avondeten en ontbijt en lunch voor de volgende dag gezorgd. Omdat je de voorgaande jaren al aardig hebt leren zeilen hoef je dit jaar geen test meer af te leggen. In plaats daar van mag je meer zelf zeilen en ga je door sluizen en op andere plassen varen. Uiteindelijk gaat het er om dat je veel plezier hebt. Wij merken dat deelnemers het vierde jaar het leukste jaar van de Mookse Zeil­week vinden.

  • Hoe veel Mookse zeilweken zijn er per jaar?

    Jaarlijks is er één Mookse Zeilweek. Deze vindt altijd plaats in de laatste gezamelijke vakantie week van de vakantieregio's Zuid en Midden. Kun je deze week niet, dan is er nog de Zeilvierdaagse van ZV Canisius. Deze wordt jaarlijks georganiseerd rond Koninginnedag op en rond de Mookse Plassen. Als je heel graag zeilt en andere leuke dingen doet, kom dan eens kijken bij de waterscouting groepen in Middelaar. Voor een jongensgroep kun je terecht bij Gabriël, voor een meisjes groep kun je terecht bij de Phileretmai.

  • Wie organiseren de Mookse Zeilweek?

    De Mookse Zeilweek wordt georganiseerd door de stafleden van de Gabriël en de Phileretmai. Deze, en de andere groepen aan de Mookse Plassen, stellen deze week boten en instructeurs beschikbaar. De instructeurs geven het hele jaar door zeillessen aan de scouts en kunnen je alle fijne kneepjes van het zeilen bij brengen. De opbrengsten van de Mookse Zeilweek zijn geheel bestemd voor deze scouting groepen.

Bingo sites http://gbetting.co.uk/bingo with sign up bonuses